על פי תקנות הבטיחות בעבודה (עבודה בגובה), התשס"ז- 2007: עבודה בגובה היא כל עבודה שבשלה עלול ליפול אדם לעומק העולה על 2 מטר ושנתקיים בה אחד מאלה:
(א) לא הותקנו בעבודה משטח עבודה או מדרכת מעבר עם גידור או מעקה תקני ואמצעי גישה נאותים ובטוחים.
(ב) העבודה מצריכה את הטיית גוף האדם ביותר מ- 45 מעלות מעבר לגידור או למעקה של משטח העבודה או מדרכת המעבר.
(ג) עבודה המתבצעת מתוך בימה מתחממת ניידת, סל להרמת אדם או פיגום ממוכן, למעט עבודת אחסון פריטים על גבי מדפים בתוך מבנה מקורה.
עבודה בגובה הכוללת עבודות של טיפוס תרנים וכן עבודות גלישה, מחייבות הכשרה מתאימה באמצעות מוסד שאושר ע"י מפקח עבודה ראשי לביצוע הכשרות אלה.
עבודות אחרות בגובה כדוגמת טיפוס על סולם, עבודה על גגות, עבודה מתוך סלי הרמה וכל עבודה בגובה העונה להגדרת עבודה בגובה מחייבת הדרכה מתאימה על ידי אדם בעל ניסיון לביצוע עבודות אלה שאושר ע"י מפקח עבודה ראשי ויכול שההדרכה תעשה במסגרת פנים מפעלית.
כל אדם שהוא ממונה על בטיחות בעל אישור כשירות , מנהל עבודה מאושר בבניה, מנהל מוסך לכלים חקלאיים, בעל ניסיון של שנתיים לפחות בהפעלת ציוד הבטיחות והמתקנים הנדרשים, המכיר את השימוש בהם, בדיקתם וכיוצ"ב יכול להיות מאושר ע"י מפקח עבודה ראשי לביצוע הכשרות לעבודה בגובה.
כל עבודה המוגדרת כעבודה בגובה מחייבת שימוש בציוד מגן אישי המשמש להגנה מפני נפילה מגובה. הצמ"א כולל שימוש ברתמת בטיחות המחוברת למערכת לבלימת נפילה, שימוש בקסדת מגן, שימוש בנעליים למניעת החלקה וכיוצ"ב.
יוצא מן הכלל, הוא השימוש בסולם שגובהו עד ל- 4.5 מטר, שאינו מחייב שימוש בצמ"א וכן טיפוס עגורנאי מוסמך על סולם בעגורן צריח לצורך הפעלתו.
עבודה בגובה, יש בה סכנות מרובות ועל כן חשוב להתייחס ברצינות הראויה לתקנות הבטיחות שתוקנו בכל הקשור לעבודה בגובה ולתפקד בהתאם להן. אדם העובר על תקנות אלו, מלבד הקנס הכספי אותו עליו לשלם – הוא עלול לשלם מחיר גבוה יותר – בחייו.
לפרטים נוספים : עבודה בגובה